Online bestellen

Wanneer je voor de eerste keer een artikel in je winkelwagen hebt toegevoegd, moet je een account aanmaken. Bij volgende aankopen kan je dan gewoon inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord.  Je kan ook steeds met je account inloggen om de status van je bestelling te controleren of een retour aantevragen.
Bouncewear biedt verschillende betaalwijzen (Bankoverschrijving, Ideal, Paypal,…) aan.

Wanneer de betaling is doorgegaan, krijg je meteen een bevestigingsmail. Bij overschrijvingen krijg je de mail pas wanneer het geld op onze rekening staat. Nationale overschrijvingen kunnen tot 2 werkdagen duren, bij internationale kan dit soms tot max 4 werkdagen oplopen.

Van zodra we de betaling hebben ontvangen, wordt je verzending klaargemaakt. Je krijgt van ons dan ook een mail met daarin de trackingscode van je pakket zodat je het steeds online kan traceren. Al onze pakketten worden met Bpost verzonden. De verzending gebeurt steeds onder handtekening bij ontvangst en verzekerd. Nationale verzendingen kunnen tot max 1 à 2 werkdagen duren, verzendingen naar Nederland, Frankrijk, Luxemburg en Duitsland kunnen tot  4 werkdagen duren.

Al onze goederen worden vanuit onze winkels verstuurd, het kan zijn dat je bestelling vanuit verschillende winkels moet worden samengesteld, hierdoor kan het wat langer duren vooraleer je de bestelling ontvangt, of je bestelling wordt in verschillende pakketjes verstuurd.

Je kan ook voor de optie “afhalen in een winkel” kiezen, je zal steeds een mail krijgen vanaf wanneer je bestelling in de winkel van je keuze is toegekomen. Let op je kan de bestelling alleen afhalen nadat je de mail gekregen hebt (omdat soms de goederen van een andere winkel moeten komen).

Alle info betreffende retourneren en omruilen vind je bij “retourneren”

Stock webstore

De stock van onze webstore wordt samengesteld uit de stock van al onze winkels. Het is dus mogelijk dat van een bepaald artikel, een bepaalde maat die wél op de webstore staat, niet aanwezig is in één van de winkels. U kan op voorhand contact opnemen met de winkel van uw keuze en informeren of het product dat u wenst in de juiste maat voorradig is. Indien nodig kunnen we het dan vanuit een andere winkel laten overkomen. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.
De stock van onze webstore wordt een aantal keer per dag geupdate. Moest het toch gebeuren dat u een artikel koopt en het niet meer voorradig is, wordt het geld teruggestort.

Gratis verzending boven 100 euro

Bij aankopen boven de 100 euro op onze webstore vallen de verzendkosten weg. Let wel dit is alleen van toepassing voor verzendingen naar Belgie, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Verenigd Koninkrijk. De gratis verzending is niet van toepassing op exclusieve releases en backboard systems (backboards, ringen etc.).

Omruilen/ Retourneren

Hoe kan ik één (of meerdere) artikel(en) retourneren/ omruilen?

Start je retourzending altijd in je account:

  • Log in op je account en zoek je bestelling.
  • Klik op de knop ‘Details bestelling’ en de link ‘Retour melden of ruilen’. Die vind je achter het artikel.
  • Doorloop de retouraanvraag
  • Van zodra we je aanvraag verwerkt hebben krijg je een mail met de retourinstructies.

Als je meerdere artikelen wil retourneren, herhaal dan de retouraanvraag voor elk artikel.

Indien je artikelen gekocht hebt zonder een account aan te maken, gelieve dan je retour aan te vragen via het contactformulier.

OPGELET: online gekochte artikelen kunnen NIET in onze winkels worden omgeruild/geretourneerd zonder goedkeuring van de online aanvraag.

Het bedrag van je aankoop wordt steeds via dezelfde wijze terugbetaald als je betaald hebt.

Gelieve er rekening mee te houden dat het verwerken en terugstorten van je omruiling/ retour van 3 tot 5 werkdagen kan in beslag nemen.

De kosten om een order terug te sturen vallen steeds voor de klant, enkel wanneer er door ons een fout is gemaakt worden deze door Bouncewear betaald.