Basketbalschoenen kopen?

nike-basketbalschoenen
jordan-basketbalschoenen
adidas-basketbalschoenen
ua-basketbalschoenen

Basketbalschoenen kopen kan moeilijk zijn, maar met onze tips kun je makkelijker en sneller jouw basketbalschoenen kopen! Je weet nadat je deze pagina hebt gelezen, welke basketbalschoenen het beste bij jou passen, waar je op moet letten en je leest welke voordelen er voor hoge en lage basketbalschoenen zijn.

Bij Bouncewear kun je uit 200+ modellen kiezen van:

Nike basketbalschoenen | Jordan Basketbalschoenen | Adidas Basketbalschoenen | Under Armour Basketbalschoenen

3 Tips bij basketbalschoenen kopen

  • Kies de juiste demping
  • Houd genoeg ruimte aan de voorkant (ongeveer 0.5 cm -1 cm)
  • Koop basketbalschoenen altijd bij een echte basketbal winkel, die zijn hierin gespecialiseerd

De eerste stap die je kan nemen is een keuze te maken tussen hoge of lage basketbalschoenen. We krijgen nog steeds vaak de vraag/opmerking dat lage schoenen de kans vergroten op een enkel blessure. Dan vertellen wij onze klanten dat het niet het geval is. Een enkelblessure is soms niet te voorkomen, ongeacht welke basketbalschoenen je draagt. Een verkeerde beweging of landing is vaak de oorzaak van enkelblessures. Sommige hoge basketbalschoenen geven wel die extra steun aan de enkels, zoals de Nike Kobe 9 Elite. Enkelblessures zijn min of meer te voorkomen met het dragen van braces. Ook hier kan een verkeerde beweging of landing voor een blessure zorgen. Een enkelblessure is niet 100% uit te sluiten! Het gaat erom dat o.a. je hiel goed vast zit in de schoen.

Tip 1: Maak vervolgens een keuze uit verschillende type demping in de basketbalschoenen. Er zijn een paar dempingen die enige uitleg nodig heeft, hieronder kun je lezen welke dempingen er zoal bestaan en welke je het beste kan kiezen bij basketbalschoenen kopen. Voor alle gedetaileerde informatie, kun je altijd onze Bouncewear medewerkers vragen.

  • Nike Lunarlon – een demping die je landing opvangt en de kracht verdeelt over de gehele zool/voet. Waardoor niet alle kracht zich op 1 plek bevindt.
  • Adidas BOOST – absorbeert de krachten wanneer je landt en reageert snel op bewegingen.
  • Nike Air Max – comfortabele demping die de kracht van je landing absobeert met de techniek van samengeperst lucht.
  • Jordan Flight Plate – zorgt voor maximale demping in de schoenen, de druk van de Flight Plate zorgt voor maximale werking van Air Units in de schoenen.
basketbalschoenen-kopen-demping

Tip 2: Houd genoeg ruimte aan de voorkant van de schoen bij het kopen van basketbalschoenen

Voorkom blauwe tenen, dubbelgeklapte teennagels en ander letsel aan de tenen, door genoeg ruimte te houden aan de voorkant van de basketbalschoenen. Niets is vervelender als je schoenen te klein zijn wanneer je aan het basketballen bent. Neem daarom ongeveer 0.5cm tot 1cm ruimte aan de voorkant, zodat je deze klachten kunt voorkomen. Basketbalschoenen kopen die een half maatje groter zijn, is meestal voldoende. Echter kan het per model ook verschillen. Let er dus goed op!

Tip 3: Koop basketbalschoenen altijd bij een echte basketbal winkel voor de beste advies. Bouncewear medewerkers kunnen je goed adviseren, omdat zij ook allemaal basketballen of hebben de sport beoefend. Ze weten precies welke modellen prettig zijn voor bepaalde spelers, voeten en voor het minderen van voet- en knieklachten.

Basketbalschoenen online kopen?

Online basketbalschoenen kopen bij Bouncewear geeft je een ruime keuze aan basketbalschoenen, basketbalkleding en accessoires. Bouncewear heeft het meest uitgebreide assortiment van Nederland en België. Koop online basketbalschoenen gemakkelijk, betaal veilig en vertrouwd! Basketbalschoenen van Nike, Adidas, Jordan, Under Armour en Retro Air Jordans kun je online bestellen in onze webshop. Ook kun je langs bij één van onze 5 vestingen. Kopen van basketbalschoenen in Nederland kun je bij onze vestiging in Werkendam doen.

Met deze informatie kun je voortaan een betere keuze maken wanneer je basketbalschoenen gaat kopen. Samenvattend: maak een keuze uit de soort demping, houd genoeg ruimte in de schoen en koop basketbalschoenen bij een echte basketbalwinkel. Bouncewear heeft 6 vestigingen in Nederland & België. Basketbalschoenen kopen kan bij Bouncewear in Antwerpen, Gent, Houthalen, Leuven, Charleroi, Luik en Kortrijk.